П`ятниця, 29.03.2024, 08:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Фастівська міська бібліотека

Головна » 2015 » Лютий » 11 » Дитячі журнали України для дітей Фастова
14:32
Дитячі журнали України для дітей Фастова

Дитячі журнали України для дітей Фастова

У Фастівській міській бібліотеці відбулася зустріч учнів 3 класу ЗОШ№1 з працівниками закладу на тему «Дитячі журнали у житті школярів».

Бібліотекар Олександра Мангер розповіла дітям про історію створення перших дитячих журналів у світі та в Україні зокрема. Про те, як складно було друкувати тексти, адже кожне слово потрібно було складати з окремих литих літер. Учні навіть спробували себе в якості давніх друкарів – їм було запропоновано з окремо вирізаних літер скласти ціле речення. Малеча зрозуміла, як непросто і довго створювалися давні тексти.

Також, третьокласники разом з бібліотекарем Олександрою Сергіївною порівнювали кілька журналів – сучасний дитячий, дещо застарілий дитячий та сучасний підлітковий. На здивування працівників бібліотеки учні гарно орієнтувалися в спрямованості видань, кольоровості, тематичності.

Надалі школярі спробували себе в якості журналістів, та інших працівників редакції – разом з бібліотекарем вони створили макет сторінки дитячого видання на магнітно-маркерній дошці. Вони чудово засвоїли, де повинні бути розташовані рубрика, заголовок, текст статті, фото, підписи. Потім усі гуртом переглянули відео, в якому йшла мова про те, як друкуються періодичні видання, які процеси відбуваються безпосередньо в друкарні.

Директор Фастівської міської бібліотеки Юлія Зозуля розповіла учням про дитячу періодику, з якою вони можуть ознайомитися саме в нашому закладі. На завершення заходу третьокласники переглянули цікавий мультфільм «Мурзилка». 

 

                                                                                                                                    Прес-служба

Фастівської міської бібліотеки

Переглядів: 432 | Додав: Manger | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0